4 de juny de 2015

LA PLATAFORMA PETROLI NO, COLUMBRETES NETES valora positivament el desistiment al projecte de prospeccions del Golf de València.
Petroli NO


LA PLATAFORMA PETROLI NO, COLUMBRETES NETES valora positivament el desistiment al projecte de prospeccions del Golf de València però recorda que encara hi ha concessions vigents i per tant el medi ambient, l’economia i formes tradicionals de vida continuen amenaçats.

Des de la Plataforma PETROLI NO, COLUMBRETES NETES valorem positivament el desistiment de Cairn Energy a part de les exploracions i posteriors prospeccions petrolíferes que tenia concedides al Golf de València. Dir però que seguirem vigilants tant a noves concessions com a les ja concedides doncs la multinacional mantindrà els projectes d'aquest tipus que té autoritzats i que preveu portar a terme en altres punts de la costa valenciana com ara 'Benifaió', 'Gandia', 'Altamar 1' i 'Altamar 2'.

Agraïments a totes les organitzacions que formen part de les diferents plataformes d’arreu i que han i estan fent una excel·lent tasca d’activisme i resistència per a evitar que es malmetre més encara el medi ambient i, com no pot ser d’altra forma, als ciutadans i ciutadanes que ens han recolzat en aquesta tasca.

Per acabar i com ja hem esmentat, assenyalar que la lluita continua doncs, malgrat aquest xicotet pas, encara queden molts projectes actius i sol·licitats tant a casa nostra com arreu i la Plataforma PETROLI NO, COLUMBRETES NETES és contrària a tota agressió al medi ambient (entre les quals el TTIP que inclou l’abolició de les restriccions vigents als impediments a l’exportació de combustibles, inclòs el gas liquat i el petroli, entre altres proteccions a les grans multinacionals i contra l’interès general) i reivindica el canvi de model cap a les energies netes i renovables.

ATTAC, asociación sin ánimo de lucro, denuncia que el pasado 5 de noviembre fue publicada en el BOE la Ley 21/2014, de 4 de noviembre, por la que se modifica el texto refundido de la Ley de Propiedad Intelectual, aprobado por Real Decreto Legislativo 1/1996, de 12 de abril, y la Ley 1/2000, de 7 de enero, de Enjuiciamiento Civil, en virtud de la cual la reproducción total o parcial, así como la descarga del material de esta página es susceptible de ser gravado por un canon a cobrar por CEDRO, en contra de nuestra voluntad, y por tanto solicitamos su inmediata derogación.