19 de juliol de 2014

La plataforma Petroli No, Columbretes Netes es congratula de la inclusió de les illes en la Xarxa Natura 2000
El Govern de l’estat ha aprovat la protecció de nous espais marins al llarg de tota la costa, incorporant-los a la Xarxa Natura 2000 com a Zones d’especial protecció per a les aus (ZEPA); entre aquests espais s’ha inclòs l’entorn marí de les Illes Columbretes. Des de la Plataforma ens congratulem de que així sigue i fem una crida a que aquesta nova mesura de protecció supose l’espenta definitiva per aconseguir aturar les prospeccions al voltant de la reserva marina.
“Un pas endavant, de gran importància per aconseguir la protecció que cal de les Columbretes i de l’entorn marí al voltant de les Illes; ens estem carregant de raons per posar fre als desitjos d’una empresa privada, Cairn Energy, de fer negocis amb el nostre medi ambient, amb la nostra manera de vida, amb el nostre futur” han declarat fonts de la Plataforma.
“És vital no baixar la guàrdia, aquest és un pas significatiu però no definitiu, ja sabem que els interessos econòmics són molt forts i que només amb la denúncia, les mobilitzacions i la conscienciació ciutadana, aconseguirem que les nostres aigües continuen lliures d’especuladors que no s’adonen del perill que supose la cerca de petroli en la costa mediterrània” han incidit , des de Petroli No Columbretes Netes.
Des de la Plataforma anem a continuar perseverant en l’aplicació de totes les mesures que contemple la legislació per dotar d’una protecció màxima a aquesta reserva marina, així com denunciarem la vulneració de les normatives, si, donat el cas, algú pretén saltar-se la llei. El futur de la nostra costa està en joc.