20 de maig de 2013

DEBAT: EURO SI, EURO NO


El proper dijous 23 de maig l’euro serà tema de debat, en un esdeveniment organitzat per ATTAC-Castelló i la UGT. Un debat que comptarà amb diversos experts en economia que plantejaran els pros i els contres de la moneda europea per a l'economia espanyola. L'actual crisi econòmica i la preponderància tant dels mercats com dels països del nord d'Europa ens empenyen a reflexionar sobre quines són les perspectives de futur que ofereix la moneda única europea. I és que convé tenir present que en els últims anys un debat sembla calar, cada vegada amb major força, entre diverses esferes de l'opinió pública: és convenient seguir en l'euro?

Aquest serà el tema sobre el qual parlaran dos experts d'economia com són el Dr. José Miguel Albert Ortiz, professor titular de la Universitat Jaume I i Jorge Amar Benet, economista i coordinador de la Comissió de Justícia Fiscal Global (JUFIGLO) d'ATTAC - País Valencià. Aquest esdeveniment s'estructurarà a manera de debat amb la finalitat d’apropar una temàtica complexa a la societat civil de Castelló.
 
Les temàtiques que s'introduiran seran variades encara que entre elles destacaran algunes interrogants claus: quin és el paper de l'euro en la crisi espanyola actual? Quins són les perspectives de futur de l'euro? Hi ha possibilitat de democratitzar les institucions europees amb el sistema actual?, entre altres.
 
L'esdeveniment, que tindrà lloc a la seu de la UGT el 23 de maig a les 19.30,és obert al públic i espera servir com a font de debat i de pensament crític.